+32 11 711030

Beveiligingslek maakt alle versies van Internet Explorer kwetsbaar

Beste Klanten,

Zoals u wellicht gisteren op het nieuws heeft vernomen, bevatten alle versies van Internet Explorer een zwakke plek die door hackers misbruikt kan worden om de controle over pc’s te verkrijgen.

Uiteraard is het gebruik van een andere webbrowser dan Internet Explorer de gemakkelijkste oplossing, maar er zijn tevens andere oplossingen mogelijk.
Eén van de andere mogelijke oplossingen is het verwijderen van de Flash-plugin in Internet Explorer. De hackers zouden immers gebruik maken van een Adobe Flash SWF-bestand. Systemen zonder Flash zouden dus niet kwetsbaar zijn - let wel: Internet Explorer 10 en 11 zijn standaard uitgerust met Flash.
Microsoft raadt gebruikers ook aan de Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) te gebruiken. Die maakt het moeilijk voor hackers om de zwakke plek in uw browser uit te buiten.

Meer informatie over de te volgen stappen of over het lek zelf kan u op de volgende pagina terugvinden: ( Engelstalig ) https://technet.microsoft.com/en-US/library/security/2963983

UPDATE:

Microsoft heeft ondertussen een update uitgebracht ( 2961887 ) voor Internet Explorer 10 op Windows 8, Windows Server 2012 en Windows RT, en voor Internet Explorer 11 op Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 en Windows RT 8.1.
De update is beschikbaar in het downloadcenter maar ook via Windows update.

U kan dus de zwakke plek dichten door simpelweg Windows update uit te voeren en alle beschikbare update te installeren.

%d bloggers liken dit: