+32 11 711030

De voordelen

Voordeel 1: Flexibel in te zetten

Instant klaar voor gebruik

Er moet geen hardware besteld en geinstalleerd worden. Als het moet, is je Dynamic Cloud Server klaar voor gebruik binnen een paar minuten na je bestelling.

Tijdelijk inzetbaar

Dynamic Cloud Servers zijn ook interessant voor tijdelijke projecten. Kort lopende eventsites bijvoorbeeld. Of stel dat je een nieuwe versie van bepaalde software wil uitproberen? Dan kunnen we perfect een exacte kopie van je huidige Dynamic Cloud Server maken en die eveneens laten draaien in de Cloud. Daarop kan je dan de upgrade eerst uittesten om na te gaan of alles naar behoren werkt.

Geen downtime bij onderhoud

Ook langs de kant van de Cloud is er flexibiliteit ten overvloede. Onderhoud aan machines gebeuren zonder enige downtime. Stel dat we een onderhoud moeten doen op een bepaalde fysische server in de Cloud, dan verplaatsen we eerst alle Dynamic Cloud Servers naar de rest van de Cloud zonder dat je daar iets van merkt.

Pay as you use

Je hebt ook geen upfront investering te doen. Je betaalt flexibel per maand een abonnementsgeld gebaseerd op wat je nodig hebt. Zo gaan kosten in gelijke tred met je inkomsten en kan je jouw budget flexibel beheren.

Kortom, flexibiliteit in alle richtingen.

Voordeel 2: Schaalbaarheid doorheen de tijd

Onmiddellijk beschikbaar

Aangezien je server virtueel is, zijn uitbreidingen even makkelijk toe te passen. Extra geheugen, nieuwe schijfcapaciteit of meer rekenkracht vergen geen downtime om een server om te bouwen. We veranderen gewoon de parameters van je Dynamic Cloud Server en klaar is kees.

Een server die meegroeit met je bedrijf

Zo ben jij of je IT-personeel verlost van de eeuwig moeilijke vraag bij de start van een project: "Hoe zwaar moet ik mijn server bestellen: zwaar genoeg om de groei de komende drie jaar aan te kunnen en toch binnen budget."

Je kan nu klein beginnen en snel groeien indien nodig. En zelfs omgekeerd. Als je een bepaalde periode van het jaar meer capaciteit nodig hebt, kunnen we gedurende die tijd meer kracht geven aan jouw Dynamic Cloud Server en nadien weer laten krimpen.

Aanpasbaar op projectbasis

Stel dat je gedurende enkele maanden een campagne voert en meer bezoekers op je site verwacht? Dan maken we je webserver in die maanden een stukje robuuster om de extra bezoekers op te vangen en nadien zetten we de parameters terug zoals voorheen.

Op maat van je klanten

Bied je Software-as-a-Service (SaaS) aan je klanten? Je kan makkelijk een afgesloten server per klant voorzien zodat iedereen in een veilige, afgesloten omgeving draait en tegelijk ben je zeker dat de groeiende behoeften van je klanten nooit een probleem vormen voor je hosted omgeving, want die kan vlot meegroeien.

Kosten en inkomsten perfect in balans

Bij dit alles mogen we ook niet vergeten dat je budget ook schaalbaar is: je groeit wanneer nodig, dus je betaalt ook pas meer kosten als je inkomsten stijgen. Zo gaan inkomsten en kosten hand in hand.

Voordeel 3: High Availability

In de huidige economie is falende IT een ramp voor je bedrijf. Ieder uur dat een server down is, kost geld. We spreken van een ramp als kritische IT-onderdelen meer dan twee uur uitliggen en kritische gegevens verloren gaan.

Minimale downtime

Met een Dynamic Cloud Server ben je hardware onafhankelijk. Kapotte schijven of gebrekkig geheugen zorgen niet langer voor nachtmerries. Van zodra de Cloud merkt dat een onderdeel gebrekkig functioneert, wordt dit onderdeel in maintenance geplaatst en dankzij de High Availability optie wordt jouw Dynamic Cloud Server ogenblikkelijk ergens elders in de Cloud opnieuw opgestart.

Voordeel 4: Backups met een korte Time To Recovery

Een volledige snapshot van je Server

Met een Dynamic Cloud Server kan je ook kiezen voor een complete set aan backups. Je beslist zelf hoe vaak een backup van de ganse machine moet genomen worden en hoe lang deze moet bewaard worden in de Cloud.

Snel beschikbaar

De Consolidated Backup is een complete kopie van je volledige machine en kan dus in zijn geheel worden opgestart in de Cloud zodat je server er terug staat exact zoals op het tijdstip waarop de backup werd genomen. In tegenstelling tot een klassieke backup, waar de gemiddelde Time To Recovery van op een tape meer dan 24 uur bedraagt, is deze in een mum van tijd beschikbaar.

Zonder software, zonder inspanningen

Hier heb je dus ook geen extra backup software voor nodig die je zelf moet installeren en beheren. Als je de backup optie neemt, dan gebeurt dit allemaal automatisch in de Cloud. Je moet enkel kiezen op welke intervallen je een backup wil en hoe lang die backups bewaard moeten blijven. Eenvoud troef dus!

Voordeel 5: CAPEX naar OPEX

Bespaar op hardware en personeel

Dankzij Dynamic Cloud Servers hoef je zelf geen dure hardware meer aan te kopen. Je hebt ook geen gekwalificeerd IT-personeel nodig om zelf servers te onderhouden.

Dus geen Capital Expense meer. Voortaan is je server budget volledig een Operational Expense.

Betaal nooit teveel

Je betaalt trouwens enkel voor wat je echt nodig hebt. Door de schaalbaarheid en flexibiliteit van Cloud Computing weet je op voorhand wat het je gaat kosten en gaan deze kosten hand in hand met je inkomsten.

Voordeel 6: Fault Tolerance voor al je applicaties

Zero downtime

Met High Availability heb je reeds de zekerheid dat er altijd plaats is in de Cloud om je server te herstarten wanneer nodig. Maar indien je applicatie echt bedrijfskritisch is en helemaal geen downtime mag hebben, is er nog Fault Tolerance (FT).

100% beschikbaarheid

Met FT zal er een shadow copy van je Dynamic Cloud Server in LockStep draaien. Met andere woorden er zal een exacte kopie van je Dynamic Cloud Server gecreeerd worden in de Cloud en deze zal tot op de milliseconde steeds dezelfde opdracht uitvoeren als de actieve Dynamic Cloud Server.

Gaat er iets mis met de actieve Dynamic Cloud Server, dan zal deze kopie ogenblikkelijk verder gaan zonder dat je ook maar iets merkt.

Je applicatie moet hiervoor niet gewijzigd worden. Omdat FT op het niveau van de server werkt, is alles wat op jouw server draait automatisch beschermd tegen downtime indien je voor Fault Tolerance kiest.

Voordeel 7: Veiligheid troef

Klasse A datacenters

Onze Cloud is ondergebracht in onze klasse A datacenters, met alle nodige voorzieningen.

Juniper Firewalls

Op netwerkniveau worden jouw Dynamic Cloud Servers beschermd door Juniper Firewalls die instaan voor het afweren van Denial-of-Service attacks en andere bedreigingen op het Internet.

Advanced Firewalling

Met Advanced Firewalling kan je zelf - met ruggespraak van de Nucleus specialisten terzake - bepalen welke IP poorten geopend worden. Je kan ook virusscanning activeren. Het voordeel is dat dit in de Cloud gebeurt, dus voor het kwalijke verkeer je server bereikt. Een virus wordt dus reeds onderschept aan de ingang van de Cloud indien je voor deze optie kiest.

Web Application Firewalling (WAF)

We kunnen nog een stap verder gaan en ook Web Application Firewalling (WAF) aanbieden. We kijken niet enkel naar IPs en poorten maar naar de werkelijke inhoud van alle IP pakketjes die naar de server komen en kunnen zo SQL-Injection, XSS, ... aanvallen detecteren en tegenhouden.